#Gay50.

Ieder jaar kun je er naar luisteren op Radio2, de homo 100. Een lijst met muziek van voornamelijk hetero artiesten. Grappig toch dat zo’n muziek lijst bijna geen LHBTI artiest bevat. Nou zul je zeggen dat deze lijst er 1 is met de muziek waar we als LHBTI community graag naar luisteren. Ja oke, de homo 100 gaat over muziek die homo’s leuk vinden, een voorkeurslijst dus.

Toch zou ik liever een echte homolijst zien. Een lijst met artiesten/bands die homo zijn. En dan gebruik ik het woord ‘homo’ even als verzamelnaam voor alle artiesten die lesbisch, homo, bisexueel, transsexueel, intersexueel zijn. Met zo’n echte homolijst support je de openlijk LHBTI artiest en krijgen ze meer zichtbaarheid, iets dat ze heel erg nodig hebben ook nu nog.

Grappig genoeg werd ik op deze lijst gebracht doordat ik een nummer van Sam Smith hoorde. Een mooi gevoelig nummer, best een grote hit in de UK, redelijk gedraaid in NL. Maar dan het nummer van Eli Lieb & Steve Grand. Een nummer dat in NL bijna niet gehoord is op de radio, terwijl Steve Grand een up-and-coming artiest is over de wereld heen. Nieuwsgierig geworden, ben ik gaan zoeken naar artiesten die er openlijk voor uitkomen/waarvan we weten dat ze ‘Gay’ zijn. Ik was/ben benieuwd naar de hoeveelheid bands/artiesten die ik op kan noemen waarvan ik zeker weet dat ze ‘Gay’ zijn.

Een lijst dus met LHBTI artiesten – de #Gay50.
Waarom 50, omdat ik waarschijnlijk 50 verschillende groepen/artiesten wel kan benoemen.
De uitdaging is op zoek naar 100 verschillende, maar we beginnen met de 50.
De volledige lijst is hier te vinden.

Mocht je nou een band/artiest missen, laat het me weten, ik voeg ze graag toe.